Mad

Børneinstitutionen Rooftop har madordning – det har vi, fordi en madordning for os er meget mere end bare sund mad og næringsstoffer.

Vi ser måltidet som en kerne i det pædagogiske arbejde, hvor der er mulighed for at bringe omsorg, opdragelse og læring i spil. Derfor spiser personalet i Rooftop altid sammen med børnene.

Et måltid forandrer sig stemningsmæssigt, når alle spiser den samme mad. Det er hyggeligt, da vi er fælles om at smage og opleve igennem vores sanser: Vi ser, dufter, smager og snakker om maden på tallerkenen. Børn er nysgerrige og modigere, når de spiser den samme slags mad.
-Og så er det bare skønt med varm mad!

Rooftop har en spisesal med et åbent køkken, som skaber det rigtige miljø for et godt måltid. Køkkenet er indrettet sådan at maden bliver en fantastisk sanseoplevelse for børnene.

Rooftop sørger for 3 måltider: morgenmad, frokost og eftermiddagsmad.
Kokken sørger for, at børnene får en varieret, ernæringsrig kost og gradvist bliver introduceret til nye madvarer og smagsoplevelser.

-Morgenmad består af grød, brød, pålæg og frugt.

-Til frokost serverer vi varme retter med enten fisk, kylling, kød eller vegetar, fordelt over ugens dage. Der vil være genkendelighed i menuen og yndlingsretterne vil gentage sig.

-Eftermiddagsmaden består af brød, pålæg og frugt.

Der laves masser af mad til Rooftops børn, så de kan spise til de er mætte!
Til alle retter er der grøntsagsfade med masser er frisk, økologisk grønt såsom broccoli, agurk, gulerødder, peberfrugter, tomater mm. Der er desuden frisk frugt tilgængeligt i løbet af dagen for børn og personale.

Et måltid er en god pædagogisk aktivitet, hvor forberedelserne kan være med til at inspirere og skærpe appetitten.  I det hele taget bidrager madordningen til skabelsen af en herlig madkultur, hvor børnene kan tilegne sig nye kompetencer i at dække bord, smørre selv, rydde af, dele, række videre, bede om mere mad mm.

I Rooftop har vi fokus på sund, økologisk mad med begrænsning af sukker og salt. Vores kok, sørger for indkøb og madlavning og at alt det, vi guffer i os, er minimum 80% økologisk.